Vad betyder konferens?

08 januari 2020 william eriksson
Vad betyder konferens?

En konferens kan vara precis vad man gör det till, både i upplägg och innehåll. Många kanske tycker att det låter lite torrt och tråkigt med konferens men det är sällan sanningen. Betydelsen av konferens är ett möte där man konfererar, det vill säga en större sammankomst för föredrag och diskussioner. Det innebär att vilken typ av föredrag och diskussioner som åsyftas är helt upp till konferensens anordnare att besluta.

 

 

Upplägg och aktiviteter

 

Konferens i Värmdö, och på andra platser, har en meny av upplägg med kost, logi, mötesmöjligheter samt aktiviteter att välja bland. När det gäller maten så är det de vanliga måltiderna som är basen, frukost, lunch och middag, blandat med ett par kaffestunder, fri tillgång till dryck, frukt och godis. Men önskar man en senare supé eller en midnattsmacka så brukar det också gå att ordna. Måltiderna kan intas i matsal men även utomhus eller som en picknick. När det gäller aktiviteter så brukar en lokal för konferens antingen själva anordna aktiviteter eller ha en samarbetspartner som erbjuder allt ifrån träning till en massa roliga aktiviteter för grupptillhörigheten.

 

Möte och föredrag

 

Konferensens grund är att lära ut något nytt till sina deltagare, eller att skapa en grupptillhörighet, och ofta båda. Beroende på antalet deltagare så finns det olika storlekar på lokaler att tillgå och man kan även få med sig kontorsmaterial samt viss teknik om man önskar ha möten utomhus. Normalt står en konferensanläggning för block och pennor samt all typ av teknik som kan önskas som projektor med skärm och ljudanläggning, så kallad av-teknik, samt uppkoppling till internet. Föreläsaren, eller den som håller i mötet, kan lätt koppla upp sin dator för att nå sitt material samt dela detta med mötesdeltagarna. Med alla dessa möjligheter är det endast upp till konferensens anordnare att besluta hur man vill lägga upp konferensen. 

 

Fler nyheter

Underhåll din bil

08 januari 2020

Underhåll din bil

Ta hand om bilen

08 januari 2020

Ta hand om bilen