Visa vem du är med hjälp av dofter

22 juni 2019 Linda Edgarsson
Visa vem du är med hjälp av dofter

För att hävda sig som människa och visa sin person finns det många knep att ta till. Du kan klä dig i en viss klädstil, klippa en frisyr som berättar hur du känner eller färga håret. Sättet att använda smink säger också en hel del, bära skägg eller välja att raka sig? Även sättet vi talar på berättar mycket, man kan prata högt med en bred dialekt, eller lågt och mer anonymt. Det finns så många yttre faktorer som visar våra medmänniskor vilka vi är.

En stor del i detta som många kanske inte tänker på är hur vi doftar. Brukar du lägga märke till hur människor runt omkring dig doftar? Vissa doftar starkt av parfym, andra milt av sköljmedel. Det finns ett brett spektrum i tycke och smak här. Ofta, enligt egen uppfattning så doftar många ganska likt vad man förväntar sig vid första anblicken. Överlag styr kön och ålder vilken parfym personen i fråga har valt.

Om jag går till egen person så började karriären med milda och söta body splash i hög dos, likt en doftande sockervadd. För att senare besöka ett parfymeri för att välja sin ”personlighet”. Detta är lättare sagt än gjort och det tog några år att hitta rätt stil för min egen person. Men med ålder och livserfarenheter så förändras man, så även valet av parfymer. Ju äldre man blir desto starkare personlighet får man oftast, man lär känna sig själv genom åren och vet vad man står för och vad man tycker om olika saker. Och desto mer karaktär visar oftast valet av parfym. Jag skulle bli förvånad om min mormor började använda samma doft som min dotter, exempelvis. Kanske är detta mest förutfattade meningar, men hur eller hur så finns det en doft för alla. Det gäller bara att finna den.

Fler nyheter

Underhåll din bil

08 januari 2020

Underhåll din bil