Våra husdjur behöver också vård

02 januari 2020 jonas olsson
Våra husdjur behöver också vård

Ett husdjur är en älskad familjemedlem. En tredjedel av alla hushåll i Sverige har ett sällskapsdjur. Hund och katt är det vanligaste, tätt följt av fåglar, kaniner och andra gnagare. Vi gör allt för att våra älsklingar ska må så bra som möjligt. Det är viktigt att djurägaren kan känna sig trygg med den vård som husdjuret får.  Besök hos djurklinik eller veterinär kan handla om vaccinationer, kastrering eller tandvård. Enligt svensk lag ska hundar öronmärkas med ett chip. Katter behöver inte enligt lagen öronmärkas, men å andra sidan: vem vill inte kunna få tillbaka sin katt om den olyckligtvis har hamnat på villovägar? 

 

 

Certifierad kattklinik skapar lugn

 

Katter är känsliga och är inga flockdjur direkt. Därför kan det upplevas som en trygghet för husse eller matte när djurmottagningen är en certifierad, en så kallad Cat friendly clinic. Det finns om du söker efter en veterinär i Hässelby. En certifierad kattklinik har en särskild mottagning för katter, så att det inte blir oro och bråk mellan katter och hundar i väntrummet. Personalen är särskilt utbildad i att ta hand om alla specifika kattraser som finns. I väntrum och undersökningsrum utsöndras kattferomoner. Detta för att kissen ska känna sig så lugn som möjligt. 

 

Rätt anpassad kost för ditt djur

 

Vi är duktiga på att först se till våra husdjurs behov framför våra egna. Tänk alla hundägare som kanske inte hade haft så bra kondis om det inte vore för vovvens dagliga promenader. Men dagliga promenader eller inte, trots vår omsorg kan husdjur dessvärre drabbas av något. Ledbesvär kan drabba alla husdjur, men även andra invärtes besvär eller viktförändringar som kräver rätt kost till ditt djur. Hos djurmottagningen får du experthjälp när du ska välja foder till djuret. Att köpa noga utvald mat till husdjuret är ett självklart val, särskilt efter en kvalificerad undersökning hos en veterinär. 

Fler nyheter

Underhåll din bil

08 januari 2020

Underhåll din bil

Ta hand om bilen

08 januari 2020

Ta hand om bilen

Tänk smått

08 januari 2020

Tänk smått