Vad innebär motoroptimering?

03 juni 2019 jonas olsson
Vad innebär motoroptimering?

Motoroptimering inkluderar alla tjänster som har uppgradering av motorer som mål. Uppgraderingen ska leda till högre effekt och lägre förbrukning. Motoroptimering har många namn såsom chiptrimning, trimchip och trimboxar.

En motoroptimering innebär en digital justering av fordonets motorstyrenhet. En motoroptimering kan sänka förbrukningen hos en motor oberoende av vilket fordon den sitter i, allt från personbil till lastbil och traktor. Uppgraderingen gör motorn mer effektiv och medan bränslebesparingen garanteras från en effektivare förbränning.

 

Vilka fördelar medför en motoroptimering?       

Motoroptimering leder till större körglädje, större effektivitet och en bränslebesparing.

Körglädje är något som alla strävar efter. Motoroptimeringen kan ge dig just större körglädje tack vare en skräddarsydd motorprogramvara som tar fram bilens potential när det kommer till bilens kraft, gasrespons och vridmoment. Med andra ord får du en snabbare och bättre bil.

Den andra stora fördelen med motoroptimering är ökad effektivitet. Uppgraderingen ger motorn mer effekt och vridmoment vilket leder till att motorn kan jobba med lägre belastning men med samma effekt. En husbil kan till exempel orka upp för backen på 4-5:ans växel istället för att köra på 3:an.

Motoroptimering och bränslebesparing

Den sista fördelen som är viktig att belysa när det gäller motoroptimering är bränslebesparingen. Att spara bränsle betyder att spara pengar. Så enkelt är det.

Finjusteringen av mjukvaran vid motoroptimeringen kan ge verkliga besparingar i din bil, husbil, lastbil eller båt.

Det är inte ovanligt att få spara mellan 5-10% på bränslenotan. Vissa motoroptimeringar kan även ge högre besparingar men det sägs vara sällsynt.

Bränslebesparingen är ett resultat av den ökade effektiviteten. Fordonet förbrukar sin kraft på ett smartare sätt och därför bränner det inte lika mycket bränsle. Allt handlar om effektiv optimering och en skräddarsydd justering av motorstyrenheten.

Med andra ord lönar det sig att satsa på en motoroptimering oavsett vilket typ av fordon du äger och använder dig av.

Fler nyheter

Underhåll din bil

08 januari 2020

Underhåll din bil