Trygghet och säkerhet för varje elev

02 januari 2020 patrick pettersson
Trygghet och säkerhet för varje elev

Värme och gemenskap sägs vara bland de viktigaste sakerna ett barn behöver i sin skolmiljö för att känna sig hemma och trivas. Men det är inte lätt att veta vilka skolor som på riktigt fostrar en sådan miljö. Självklart är det skolledningen och lärarnas ansvar att se till att eleverna trivs. Men om gemenskapen inte är stark så kommer inte heller eleverna att känna tilltro till varken skolan eller sina klasskamrater. Så hur ska föräldrar kunna göra ett bra skolval för sina barn och veta att de lämnas bort i trygga händer?

 

Så hur väljer man rätt skola?

Läser man på skolornas egna hemsidor används oftast samma lovord och målsättningar. Men det är helt klart inte alla skolor som värdesätter gemenskapen till samma grad som andra. Ett gott tecken brukar vara om skolan bygger sin värdegrund på exempelvis kristna traditioner. Då är det lättare att förstå deras målsättning och att de som arbetar där delar grundläggande värderingar, moral och sunt förnuft. På http://www.johannesskolan.se/ kan du till exempel läsa både om skolans historia och hitta en tydlig introduktion av all personal. Den här sortens öppenhet är jätteviktig för föräldrar att se.

 

 

Goda tecken att hålla utkik efter

När det kommer till att hitta en bra skola i Norrköping är det därför smart att se till de kristna alternativen först. De förespråkar transparens och tydlighet. Något annat som höjer intrycket i de flesta föräldrars ögon brukar vara de hemsidor som delar bilder inte bara på personalen, men också på skollokalerna och på de aktiviteter som anordnas där. Allt från vanliga lektionstillfällen till raster och utflykter. Det här visar på att skolan är rak och öppen i sin kommunikation, något som tyder på att även kontakten mellan lärare och föräldrar fungerar bra. Något som är mycket viktigt då föräldrarna vill ha en god inblick i sina barns skolgång.

Fler nyheter

Underhåll din bil

08 januari 2020

Underhåll din bil

Ta hand om bilen

08 januari 2020

Ta hand om bilen

Tänk smått

08 januari 2020

Tänk smått