Tryckeri, fortfarande levande i digitala eran

08 januari 2020 william eriksson
Tryckeri, fortfarande levande i digitala eran

Tryckerier kan tros försvinna i den digitala eran när allt fler väljer digitala medium. Det stämmer inte, fortfarande idag är tryckerier aktiva och har många uppdrag. Ett tryckeri arbetar med mer en reklamblad. Tryckerier är mångsysslare som trycker allt från tidningar, böcker eller andra grafiska produkter som inbjudningar. Det kan exempelvis vara till fastighetsmäklare som delar ut information om hus vid visningar. För det är fortfarande något speciellt med att ha en broschyr i handen. Det har dock blivit lättare att beställa trycksaker då man kan göra det i lugn och ro digitalt.

 

 

Tryck upp enligt din önskan

 

Idag kan man göra allt från sina egna böcker till att trycka upp personliga tröjor via ett tryckeri. För den som vill veta mer om vad ett personligt tryckeri kan erbjuda kan man vända sig till ett tryckeri i Växjö: http://karlssonsgrafiska.se/. Vissa tryckerier riktar sig främst till privatpersoner och andra har större produkter knutna till exempelvis bokförlag och andra företag. Du kan också hitta mindre tryckerier på universitet där man kan trycka upp uppsatser men även material till föreläsningar. En del trycker inte bara upp till lärare och studenter utan även till allmänheten. Så tryckeribranschen har överlevt den digitala eran.

 

Olika trycksätt

 

Det finns inte bara ett sätt att trycka upp material. De former som används är djuptryck, offsettryck och screentryck. Vilket är det vanligaste trycksättet och hur fungerar det? Offsettryck är den metod som dominerar och är en metod där man inte trycker direkt på materialet. Istället trycker man först på ett gummiunderlag och sedan på materialet. Det vanligaste är att man på detta sätt trycker upp visitkort och andra produkter såsom tidningar, vykort och almanackor. Så vill du trycka upp en personlig almanacka kommer dessa troligen att tryckas genom offsettryck. För visst är det trevligt att ha en fysisk almanacka istället för en digital på datorn?

Fler nyheter

Underhåll din bil

08 januari 2020

Underhåll din bil

Ta hand om bilen

08 januari 2020

Ta hand om bilen