Trucken måste fungera

02 januari 2020 patrick pettersson
Trucken måste fungera

Trucken tar vi för en självklarhet på lagret, och den fungerar varje dag. Varor går ut till kunder, och man tänker inte mer på det, förrän en dag trucken inte funkar. Då blir det en lätt kris, när pallarna står kvar och det inte går att lasta ut något. Se därför till att du har en bra kontakt med ett truckserviceföretag, så att du kan få trucken lagad snabbt. Truckservice i Göteborg behövs, så att någon kan komma och renovera truckar, fixa delar och även hjälpa till med löpande underhåll. Truckgafflar, batterier och laddare har de också.

 

Byta truck går också bra

Kanske vill du byta till en annan modell på truck. Genom truckserviceföretaget kan du hyra eller köpa en begagnad truck, och du kan också köpa arbetskorgar, snöplogar, tippcontainers, klämaggregat och en mängd andra tillbehör och extrautrustning. En pikbom monterar man på för att exempelvis kunna lasta mattor och rör. Du får helt enkelt hjälp med allt som gäller driften av din truck, och du får goda råd och tips om vad som kan funka just i din verksamhet. Du bestämmer själv hur mycket hjälp du vill ha.

 

 

Lagenliga kontroller

Tycker du att myndigheterna är jobbiga som kräver att du ska göra brandskyddskontroller och gaffeltest ofta, så kan du få hjälp med både kontroller och dokumentation av företaget som gör din truckservice. Det är ju faktiskt en fråga om säkerhet, så det är viktigt att allt är i bästa skick. Arbetsmiljöverket och arbetsmiljölagen kräver enligt AFS 2006:5 att man ska göra ett gaffeltest varje år, så att man kollar rakhet och vinkel på gaffelbladen, gaffelsatsens höjdskillnad och att låsningen funkar och är i gott skick. Om något inte är godkänt, får du hjälp direkt med att åtgärda felet. Man har skyldighet att se till att trucken uppfyller fastställda krav och är säker att använda.

Fler nyheter

Underhåll din bil

08 januari 2020

Underhåll din bil

Ta hand om bilen

08 januari 2020

Ta hand om bilen

Tänk smått

08 januari 2020

Tänk smått