Träna hjärnan med hjälp av en Rubiks kub

24 maj 2021 Cecilia Olsson

Att stimulera sin hjärna och träna den på att bli bättre på något är positivt av många anledningar. Det kan göra att man presterar bättre på arbetet och blir mer närvarande på fritiden. Man blir helt enkelt en mer effektiv person och ju fler saker man utmanar sin hjärna i desto bättre blir den. Många tränar sin hjärna genom korsord, matematiska problem och läsning, men det finns även leksaker som kan hjälpa till att göra hjärnan mer alert på ett eller annat sätt. En Rubiks kub till exempel är något som kan träna det logiska tänkandet, förmågan att lösa problem och även tålamodet kan få en utmaning. 

Utmana dig själv eller andra

Förutom att en Rubiks kub kan vara ett bra sätt att träna sin hjärna så kan den också erbjuda både underhållning och spänning. Det är inte ovanligt att tiden flyger iväg när man satt sig för att lösa en kub och den kan därmed vara ett mycket bra tidsfördriv. Vill man ha lite spänning så kan man utmana sig själv eller andra genom att lösa kuben på tid eller genom så få drag som möjligt. För de som verkligen gillar att mäta sin skicklighet i Rubiks kub så finns det tävlingar att ställa upp i. 

Förbered dig för tävling

Planerar man att ställa upp i en tävling så kan det dock vara klokt att investera i en så kallad speedcube. Den är lite snabbare jämfört med en klassisk Rubiks kub tack vare att den har rundade hörn och det finns möjlighet att justera hur hårt åtdragen den ska vara. De rundade hörnen gör det möjligt att påbörja ett nytt drag innan det föregående är helt fullföljt och genom att lätta på skruvarna så blir den också lättare att vrida.

Oavsett om man är ute efter en klassisk Rubiks kub eller en snabb speedcube så kan man vända sig till MasterCubeStore.se, där finns ett brett urval av IQ-utmaningar till bra priser.

Fler nyheter

Underhåll din bil

08 januari 2020

Underhåll din bil

Ta hand om bilen

08 januari 2020

Ta hand om bilen