Taxi – alltid smidigt och bekvämt

08 januari 2020 william eriksson
Taxi - alltid smidigt och bekvämt

Cykel, tunnelbana eller buss i all ära – men få färdmedel slår en taxi i fråga om snabbhet, smidighet och bekvämlighet. Många drar sig för att boka en taxi då det naturligtvis kostar en slant mer än att åka kollektivt eller promenera, och visst – att åka taxi är kanske ingenting man behöver göra för jämnan. Men att unna sig en taxiresa efter en blöt utekväll, eller på väg till flygplatsen inför utlandsresan är verkligen inte så tokigt ibland. Det finns gott om taxibolag att välja mellan i Sverige, några är rikstäckande och andra lokala. Taxi i Lund kan t.ex. beställas via Taxi 30 Skåne – ett prisvärt och pålitligt bolag

 

 

Förboka för bästa pris

 

Behöver man få tag i en taxi finns det flera tillvägagångssätt att ta till. Är det riktigt brådis kan man förstås vinka in en från gatan, förutsatt att man befinner sig någonstans där det rör sig många taxibilar. Annars är det allra smidigaste att beställa en via telefon eller på nätet. De flesta stora taxibolag har idag också egna appar där man kan förhandsboka, se pris och lämna specifika önskemål om t.ex. bilbarnstol eller liknande. Förhandsbokning är oftast det mest prisvärda alternativet, och kan dessutom vara en smart idé om man önskar en taxi på t.ex. Nyårsafton eller någon annan hektisk dag. 

 

Var klimatsmart – dela en taxi!

 

Är ni flera som ska åt samma håll eller ska mötas upp någonstans? Spara på miljön och dela på en gemensam taxi. Det är dessutom ett riktigt smart sparknep, då kostnaden naturligtvis blir lägre ju fler man är som delar på en bil. Är ni ett stort sällskap som ska åka tillsammans, har de flesta bolag också taxibilar av större modeller att erbjuda. En stortaxi kan kosta några kronor extra, men oftast lönar det sig om man ändå ska dela på notan.

Fler nyheter

Underhåll din bil

08 januari 2020

Underhåll din bil

Ta hand om bilen

08 januari 2020

Ta hand om bilen