Ta hand om tänderna

08 januari 2020 william eriksson
Ta hand om tänderna

Friska tänder är viktigt för att man bl.a. ska kunna tugga mat och skratta med ett gott självförtroende. Men visste du att tandhälsan även spelar stor roll för hur övriga kroppen mår – som t.ex. hjärta och blodkärl? Trasiga tänder fungerar nämligen som en autostrada för bakterier in i blodet, som sedan transporteras runt till kroppens olika organ. Ännu en bra anledning att ta hand om tänderna alltså. Förutom borstning, fluorsköljning och tandtråd, rekommenderas också regelbundna besök hos tandläkaren. Det är bästa sättet för att upptäcka småhål och andra bekymmer, och kunna fixa till dem i god tid.

Säg det med ett leende

Tändernas utseende spelar stor roll för självförtroendet och har man inte vita och spikraka tänder, kan det kännas jobbigt att le och visa dem för andra. Då är det viktigt att veta om ett par saker. För det första – ingen har så vita tänder som i reklamerna för tandvårdsprodukter. Och för det andra – det finns hjälp att få. En tandläkare kan hjälpa till med alltifrån tandställning till blekning, och ge dig precis det leende du drömmer om. Vet du inte till vem du ska vända dig? Kika in på https://www.tandlakarejerker.se/ – ett bra tips om du behöver en tandläkare i Eskilstuna t.ex. 

 

Kom över din tandläkarskräck

Rädsla över att gå till tandläkaren är inget ovanligt. Den sterila miljön, verktygen och oro för att det ska göra olidligt ont gör att många undviker sina tandläkarbesök helt och hållet. Men det går att komma över rädslan. Tandläkare är vana att behandla oroliga patienter, och de flesta är mycket duktiga på att avleda och hjälpa till med oro och ångest. Bästa tipset är att prata med din tandläkare. Berätta att du är rädd och ta det steg för steg därifrån. Låt inte tandläkarskräck stå i vägen för välmående, friska och starka tänder!

Fler nyheter

Underhåll din bil

08 januari 2020

Underhåll din bil

Ta hand om bilen

08 januari 2020

Ta hand om bilen