Styla lägenhet inför visning

11 april 2019 Matilda Sjöqvist
Styla lägenhet inför visning

När lägenheten är fotograferad och ligger ute för försäljning är det dags för nästa steg, att förbereda för visning. Under en visning är det extra viktigt att lägenhetens bästa sidor framhävs och att allting ser så bra ut som möjligt. Om man tycker att det är svårt kan man välja att ta hjälp av en professionell stylist, annars går det bra att göra det själv också. Det man framförallt behöver tänka på är att plocka bort alla personliga ägodelar så att de potentiella köparna kan föreställa sig sina egna saker där. Plocka bort allt som inte är nödvändigt, lämna helst bara de större möblerna framme så som soffa, bord, stolar och sängar.

Det är viktigt att visa upp lägenheten i ett så ljust och fräscht skick som möjligt så byt gärna ut gardiner och andra textilier till ljusa färger som vitt och beige. Även mattor, filtar och kuddar kan vara bra att byta ut mot ljusare färger.

Om det är möjligt är det även bra att hänga upp gardinerna så högt som möjligt vilket skapar illusionen av att det är högre i tak. Detta gör att lägenheten ser större ut. Man kan också köpa affischer online och sätta upp på väggarna, med neutrala motiv som får det att se ombonat men ändå stylat ut.

Glöm inte heller att placera ut gröna växter i hemmet, det ger en fräsch känsla med växter i flera av rummen. Tänk också på att bädda sängen ordentligt med mycket kuddar så att det ser inbjudande ut. Sist men inte minst är det viktigt att lägga mycket fokus på hur hemmets entré ser ut. Det är ju det första man ser när man kliver in i hallen så det är viktigt att det ser välkomnande ut. Ett bord med avställningsyta, en vas eller liknande gör att det ser hemtrevligt ut.

Fler nyheter

Underhåll din bil

08 januari 2020

Underhåll din bil

Ta hand om bilen

08 januari 2020

Ta hand om bilen

Tänk smått

08 januari 2020

Tänk smått