Stålinköp kräver flexibla lösningar

11 juli 2019 jonas olsson
Stålinköp kräver flexibla lösningar

Inom industrin köper man plattstång och rundstång som används vid tillverkning av bland annat maskindelar. Det ställs höga krav på hållfasthet och stålkvalitet, eftersom materialet är utsatt för stora påfrestningar. Ibland behöver man också hjälp med flexibla lösningar, som till exempel efterbearbetning, kapning och svetsning, och man bör välja en leverantör som kan ställa upp med det mesta. Ofta behövs material snabbt, och man bör kunna få leverans från lager så fort som möjligt.

 

Att köpa stål är ett proffsjobb

Ska man bygga hus väljer man ofta rör i stället för stänger, helt enkelt för att de ger en lättare konstruktion. Rören tillverkas på olika sätt och kan vara antingen kallvalsade eller varmvalsade. Kräver man extra stor exakthet och hållfasthet är kalldragna sömlösa precisionsstålrör det givna valet. Hållbara konstruktioner görs ofta med hålprofiler, som är fyrkantiga eller rektangulära rör. Den stängda formen ger motståndskraft mot vridning. Rören är lätta, så konstruktionen blir både hållbar och smidig att hantera. Det krävs kunskap för att köpa stål och din leverantör kan ge dig goda råd när du ska välja rätt kvalitet, utförande och dimension.

Du kan också hyra körplåt

Din stålleverantör kan hjälpa dig på många sätt i din verksamhet, och därför har man ofta också en tjänst med uthyrning av körplåtar. De används som underlag när man kör med tunga maskiner över oframkomlig eller ömtålig väg. Det kan vara galler som man normalt inte kan köra över. Ibland kan det gälla ett arbete där man ställer ut en tung entreprenadmaskin. Den skulle skada marken och kanske även stå ostadigt om man inte lade körplåtar under den. Då ger körplåtar också en trygg arbetsmiljö. Plåtarna är 4-6 meter långa och 2 meter breda, och du kan placera ut flera vid behov. Har du kontinuerlig entreprenadverksamhet, kan du köpa dina körplåtar i stället för att hyra dem.

 

Fler nyheter

Underhåll din bil

08 januari 2020

Underhåll din bil

Ta hand om bilen

08 januari 2020

Ta hand om bilen

Tänk smått

08 januari 2020

Tänk smått