Se skarpt under jakten

06 maj 2019 Mikael Barani
Se skarpt under jakten

Jakten ligger djupt i våra gener. Det finns något väldigt tilltalande, och samtidigt vördnadsfullt, i den meditativa väntan som jakten innebär. För det handlar mycket om just väntan om man vill lyckas få syn på ett djur.
Om evolutionen har bevisat något så är det att den är en evig katt-och-råtta-lek mellan rovdjur och bytesdjur.
Att upptäcka kontra att kunna hålla sig gömd.

Även om frågan om jakt kan vara ett ämne som delar folk i två läger, vet alla som jagar att detta inte handlar om ond, bråd död. Det handlar om det eviga kretsloppet som finns i naturen. Det mellan liv och död.
Eller som det svenska innovativa reggaebandet Kultiration uttryckte det: ”Döden föder”.

Därför är det så att jakten som sagt också är en vördnadsfull upplevelse för den som har jaktlicens och gevär. Kunskapen om att döda ett levande djur för oss också närmare den natur som omger oss. För oavsett om du är gräsätare, köttätare eller omnivor så lever du på annat liv. Detta faktum blir extra påtagligt när du sitter och spejar ut över skog och mark med kikare, i hopp om att få syn på ett byte.

På Kikkertland.se finns ett omfattande utbud av jaktkikare för dig som vill kunna upptäcka ett djur i såväl skymning som gryning.
Eftersom ljuset under dessa perioder i olika grad är begränsat, så kan det vara bra att tänka på att skaffa en kikare med större ljusinsläpp. Därför är kikarna med 42-50 millimeters lins att rekommendera. Dessa kommer oftast med åtta till tio gångers förstoring.
Varianten med åtta gångers förstoring är att föredra. Detta på grund av att du får ökad stabilitet då högre förstoring även gör att dina rörelser blir mer påtagliga när du tittar i kikaren.

Vill du ha en kompakt kikare, eller en monokikare med stativ, så erbjuder Kikkertland.se även dessa i sitt sortiment

Fler nyheter

Underhåll din bil

08 januari 2020

Underhåll din bil