Sätt rätt tryck på företaget

02 januari 2020 jonas olsson
Sätt rätt tryck på företaget

För en privatperson kan en kompressor och tryckluft hjälpa till att pumpa ett cykeldäck, hjälpa till att sprutmåla en kökslucka eller vara trygg i att tandläkaren kan blåsa bort tandrester efter borrning i en tand. Kompressorer finns lite överallt i vår tids vardag. 

 

En del bilmotorer, som Mercedes, använder kompressorer i många av sina modeller. Och har du kört en turbo, så hjälper kompressorn till att trycka in luft i förbränningsmotorn, vilket ger den där extra effekten i gasen. Kompressorn finns även i vissa lastbilars bromssystem. Kompressorer hjälper till i många av våra viktigaste tillverkningsprocesser, både inom industrin och inom livsmedelstillverkning.

 

 

Välj rätt kompressor

 

Det finns en rad olika kompressorer. En av de allra vanligaste är kolvkompressorn som i grunden fungerar som en bensinmotor. Idag finns dock många olika utföranden som ger hög effekt och stark prestanda. För den som exempelvis letar efter pålitliga kompressorer inom bilindustrin, verkstad eller däckföretag är Chicago Pneumatics oljesmorda kolvkompressorer ett alternativ med hög prestanda och robust uthållighet. Dessutom är modellerna anpassade för intermittent drift. 

 

Skruvkompressorn är en gaskompressor med ett brett användningsområde och används där det krävs höga tryck, allt från stora industriella lösningar till tryckluftsdrivna verktyg. Chicago Pneumatic har marknadens bredaste utbud och många modeller kan spara upp till 35 procent energi.   

 

Få utbud, kunskap och fem års garanti

 

Chicago Pneumatic är idag den snabbast växande leverantören av kompressorer i Skandinavien. Fem års garanti på premiummodeller ger säkerhet och en möjlighet att undvika onödiga produktionsstopp. Självklart finns det även tillbehör som torkar, tankar och kondenseringsfilter för olika lösningar. Och den som letar efter skicklig service och löpande underhåll såväl som reparationer på andra märken kan också vända sig till Chicago Pneumatic. Företaget erbjuder reservdelar till 35 olika varumärken. Välj en samarbetspartner som kan hjälpa till att hålla hög produktivitet. Det skapar konkurrenskraft som ger resultat!

Fler nyheter

Underhåll din bil

08 januari 2020

Underhåll din bil

Ta hand om bilen

08 januari 2020

Ta hand om bilen

Tänk smått

08 januari 2020

Tänk smått