Sälj ditt gamla guld

15 juli 2019 jonas olsson
Sälj ditt gamla guld

Har du gamla guldsmycken hemma som du inte använder? Kanske trasiga, eller omoderna, som bara ligger och samlar damm, arvegods eller gamla presenter? Vet du att du kan sälja dem för värdet av guldet, även om smycket inte går att använda? Det behöver inte ens vara smycken, det kan vara vad som helst som innehåller guld. Exempelvis gamla guldklockor, eller till och med tandguld. På det sättet får ditt gamla guld nytt liv, kanske som ett vackert smycke till någon annan. Samtidigt får du en skön liten slant att använda på något annat som du vill ha.

 

 

Hur gör man?

Finns det en affär som köper guld i närheten där du bor är det enkelt. Då är det bara att trampa iväg till den affären för att få guldet värderat och kanske sålt direkt. Men bor du inte så nära att du bara kan ta en promenad för att sälja ditt guld, eller om det känns osäkert att gå omkring med en guldskatt i handväskan, finns det andra sätt att gå tillväga. Exempelvis kan du sälja guld genom att ta kontakt online och sedan skicka guldet med en särskild säker och försäkrad försändelse.

 

Hela smycken, guldmynt eller annat som kan ha ett värde

Ofta är gamla smycken värda mest om man räknar guldvärdet, men ibland kan det vara ett antikt smycke som har ett ännu högre värde som smycke än bara guldvärdet. Det kanske sitter en värdefull sten i smycket, eller du kanske har gamla guldmynt som kan ha ett samlarvärde. I sådana fall kan du erbjudas att objektet auktioneras ut istället för att säljas direkt för det rena guldvärdet. På det sättet kanske du kan få ut ett högre pris. Oavsett om du säljer via auktion eller för guldpriset betalas pengarna ut direkt till det konto du angett efter det att du har godkänt beloppet.

Fler nyheter

Underhåll din bil

08 januari 2020

Underhåll din bil