Så identifierar du svartmögel på egen hand

16 september 2019 jonas olsson
Så identifierar du svartmögel på egen hand

De flesta av oss har sett och upplevt det. Svartmögel. Vissa har sett det odlas i taket i duschen, runt ventilationen. Det har spridits som ringar på vattnet och gett upphov till en stor oro. Svarta äckliga fläckar som trivs i utrymmen med hög luftfuktighet eller dålig ventilation. Ibland kan det dock vara svårt att identifiera om det är mögel eller inte, trots svartmöglets karaktäristiska utseende. Men för att veta vad det är för typ av mögel behövs ett mögeltest. Du kan identifiera möglet i duschen och sedan se till att ditt hem blir fritt från hälsofarligt mögel.

 

 

Hur luktar mögel och hur identifierar man mögel?

 

Ett mögeltest kan ge svar på vilken sorts mögel som du har hemma och visar hur allvarligt angreppet är. Ett svartmögeltest är den mest säkra och effektiva  metoden för att få syn på ett dolt eller synligt mögelangrepp. Genom att få hjälp av Mögel-test.se kan du faktiskt upptäcka svartmögel tidigt och därför slippa och motverka farliga hälsorisker och svåra skador på ditt hem. Många har näsa för mögel. Mögel kan ha en unken doft som bäst kan liknas vid källare eller en gammal obebodd sommarstuga. Lukten kan också vara stickande eller rentav väldigt påtaglig och orsaka besvär.

 

Man behöver inte anlita ett dyrt företag

 

Den distinkta doften kan sätta sig i kläder och textilier. Varför anlita ett superdyrt företag för att göra ett mögeltest när man kan göra det själv? Man kan testa för mögel på en specifik yta, i luften eller i damm. Det finns även mer avancerade test som kan hitta dolt mögel. Du kan själv testa för mögelsporer i luften genom ett lufttest utan krångel. Ett test innehåller en petriskål, där eventuella mögelsporer faller ned i petriskålens odlingsmedel. Det finns en uppsjö av medel som kan hjälpa till i kampen mot svartmögel.

Fler nyheter

Underhåll din bil

08 januari 2020

Underhåll din bil