Ridskolan du kan lita på i centrala Stockholm

11 februari 2019 Sofia Nyrell
Ridskolan du kan lita på i centrala Stockholm

Välkommen till Swartlings ridskola i Stockholm på Ryttarstadion och Löttinge Gård i Täby. Vår ridskola grundades 1905 av ryttmästaren Reinhold Swartling Sr och vi är stolta över vår historia! Den innebär att vi har en gedigen erfarenhet över generationer i att lära ut klassisk skolridning med hästen i centrum och ryttaren i fokus, både till vuxna och barn. Gunilla Swartling som driver ridskolan idag tillsammans med sin son Christoffer är utbildad ridlärare vid Ridskolan Strömsholm och har dessutom genomgått häst– och ridutbildning på Flyinge Hingstdepå. Swartlings Ridskola erhöll 1991 utmärkelsen Årets Ridskola av Ridskolornas Riksorganisation, med motiveringen:

– “En ridskola med bästa tillämpliga idé i en väl fungerande helhet med stor betydelse för ridskolebranchen.”

På ridskolan finns både ponnyer och stora hästar som passar många olika elever. Idag har vi gruppridning och kurser i hoppning, dressyr, western, horsemanship (hästkunskap), lättare voltige och även körning för de minsta. Vi erbjuder stallplatser för dig med egen häst och tillsammans med Swartlings Ryttarförening ordnar ridskolan interna tävlingar. Du som elev ingår i den mysiga och trevliga stämningen i stallet där alla är välkomna. Vi ser till att ha en trivsam miljö där vi inte bara umgås med hästarna utan också varandra med roliga aktiviteter så som luciashow, halloweenfirande, fika i vårt café eller bara häng i Klubbis där du kan läsa hästtidningar och böcker. I våra knattegrupper välkomnar vi barn från 4 år och uppåt, därefter har vi grupper för juniorer och seniorer efter kunskapsnivå. Det finns också möjlighet att boka privatlektioner för dig som önskar det. 

För mer information om aktuella aktiviteter, följ oss på Facebook där vi heter Swartlings Ridskola eller titta in på hemsidan. Ridskolan på Ryttarstadion är lätt att nå via kollektivtrafik, du hittar oss på Södra Fiskartorpsvägen med hjälp av buss 55 och 6, hållplats Ryttarstadion. Kom gärna och besök oss och bli en i gänget! 

Fler nyheter

Underhåll din bil

08 januari 2020

Underhåll din bil