När sorgen drabbar en behöver man någon som lyssnar

22 juni 2019 jonas olsson
När sorgen drabbar en behöver man någon som lyssnar

Livet är en fantastisk resa som vi delar med familj och vänner. Under resans gång förlorar vi tyvärr några av dess resenärer. Vissa tvingas vandra vidare alldeles för tidigt, andra har levt ett långt liv vid din sida. Oavsett är sorgen och saknaden oundviklig. Den stormar in och vänder upp och ner på livet.

Våra nära kommer alltid att finnas med oss i tanken. Att sluta cirkeln genom att ge den närstående ett fint och värdigt avslut kan vara en viktig del i processen med att bearbeta sorgen och saknaden.

 

Skapandet av ett vackert och personligt minne

När det som inte får hända faktiskt händer och står man plötsligt i begrepp att planera för den närståendes avsked. Då behöver man någon som verkligen lyssnar och tar in alla ens önskemål för att skapa ett vackert och personligt minne. Det är då man behöver en begravningsbyrå.

Att få träffa någon med lång erfarenhet och trygghet gör situationen mindre tung. Att få känna sig sedd och lyssnad på i denna svåra stund underlättar de svåra besluten. Valet av urna, utformning av program i kyrkan, kontakt med präst och kantor eller vilken kistdekoration som passar bäst. Besluten som man kan behöva vägledas genom är många.

Kvalitet och tillgänglighet

När man ska sända sin närstående till den sista vilan är det många aspekter som måste tas hänsyn till. En begravningsbyrå ska kunna hjälpa en med den sista resan med kvalitet, estetik och etik. Det är också viktigt att begravningsbyrån finns tillgänglig att kontakta med alla tankar och funderingar. De behövs också för att räta ut eventuella frågetecken och orosmoln. Människor som finns där när sorgen är tung och en epok av din livsresa ska ta vid och en annan avslutas. I trygga händer hos kompetent och empatisk personal blir begravningen ett vackert minne mitt i sorgen.

Fler nyheter

Underhåll din bil

08 januari 2020

Underhåll din bil

Ta hand om bilen

08 januari 2020

Ta hand om bilen

Tänk smått

08 januari 2020

Tänk smått