När musiken läker så blir danguiter.se som ett apotek

10 december 2020 Mikael Barani

Ibland behöver vi alla bara skala av och trappa ned. När kraven och känslan av att inte kunna greppa saker och ting växer sig för stora, det är då enkelheten blir en plats där vi kan samla oss och hämta styrka.
Många gånger söker vi detta i konsten. Som att titta på en tavla där motivet är avskalat eller att lyssna på musik med ett fåtal, eller kanske bara ett instrument.

Musiken helar och läker

När det kommer till musiken så kan det ibland handla om att hitta ett enkelt beat att fästa tankarna vid. Alla som har lyssna på Nils Frahms kompositioner vet exakt vad det handlar om.

Det är ofta avklätt och minimalistiskt men han lyckas ändå framkalla stora känslor i lyssnaren.

Hemligheten kanske ligger i Frahms användande av rytmer. Det finns något grundläggande i just rytmiken som slår an i oss människor. Utöver sången torde gissningsvis perkussion vara de grundläggande ingredienserna i människans musikaliska historia. För precis som små barn älskar att låta och slå på saker så lär våra förfäder ha gjort detsamma.

För vissa blir detta ett kall här i livet och man klickar sig snabbt in på danguitar.se för att köpa sig ett par trummor. 
Trummisen, eller batteristen, är en central punkt i varje band och konstellation. Det är trummisen som håller ihop bandet och ser till att man hela tiden står i rörelse.

Nästa gång du känner dig nere – testa att börja klappa händerna och bara sjunga det som faller dig in. 

Kanske kommer du att känna dig fånig till en början, men tar du dig förbi denna känsla så kanske du inser att sång och klapp kan bli ett sätt för dig att släppa fram och ut känslor som länge har väntat på att uppmärksammas. Ibland är det just så här enkelt att påbörja en läkande resa.

Fler nyheter

Underhåll din bil

08 januari 2020

Underhåll din bil

Ta hand om bilen

08 januari 2020

Ta hand om bilen