När du behöver hjälp av en riktigt bra advokatfirma

20 maj 2019 jonas olsson
När du behöver hjälp av en riktigt bra advokatfirma

När saker och ting inte riktigt gått som man tänkt, eller vill. När du hamnar i en situation som du helt enkelt, av olika skäl, inte klarar att hantera på rätt sätt. När du vill se till att göra rätt från början. Då kan det vara dags att kontakta en advokat.

 

Exempel på vad en advokatfirma kan göra för dig.

Något vi alla borde tänka på är att se till att avtal skrivs om egendom och övriga villkor som ska gälla när exempelvis ett samboförhållande tagit slut. Lagen gör skillnad på äktenskap och samboskap, och för att allt ska fungera på bästa sätt om inte förhållande varar måste ett juridiskt avtal skrivas. En bra advokat kan hjälpa till inte bara med korrekt upprättade avtal, utan även med rådgivning. Är separationen ett faktum ska bodelning ske, och även där är det bra att få juridisk hjälp.

En bra advokatfirma har kompetens på många områden, och kan därmed hjälpa dig i olika situationer. De kan företräda dig i brottsmål. De kan vara behjälpliga då barn utsatts för brott, eller då barn förekommer i migrationsärenden. De kan ordna rådgivning, och upprätta ett flertal avtal, som samboavtal, testamenten och äktenskapsförord.

Vad gäller rörande finansiering av ett advokatuppdrag?

Här ser det olika ut beroende på ärendets art. Har du utsatts för ett brott eller gäller ditt ärende familjerätt? Då kan du beviljas rättshjälp vilket betyder att staten betalar dina kostnader. Kan inte detta tillämpas kan du ha möjlighet att få ersättning via din hemförsäkring. Fungerar inte något av dessa alternativ kan en avbetalningsplan läggas upp efter överenskommelse.

 

Hur kommer man i kontakt med en bra advokat?

Bästa sättet att komma i kontakt med en kompetent advokat i Göteborg är att antingen använda webformulär eller ringa. Därifrån kan du få den hjälp du är berättigad till och behöver.

Fler nyheter

Underhåll din bil

08 januari 2020

Underhåll din bil