Måleriarbeten och målare

01 juli 2019 jonas olsson
Måleriarbeten och målare

Vid måleriarbeten som exempelvis målning av fasader, tak, fönster, väggar och andra snickerier krävs det noggrant underarbete. Beroende på hur materialet och grunden ser ut behövs olika underarbeten. Vanliga jobb som brukar krävas är skrapning, rivning, slipning och spackling. För att garantera ett arbete med kvalité och effektivitet är det säkrast att anlita målare för att projektet ska bli så bra som möjligt. Det är också viktigt att målare går genom det slutliga resultatet av målningsarbetet för att säkerställa att det blev efter önskemål. 

 

 

Det ska vara prisvärt att måla om 

 

De flesta förknippar renovering med stora kostnader och komplicerade arbeten. Det behöver nödvändigtvis inte vara på det sättet, det är mer prisvärt att måla om väggar och tak i god tid innan det kan bli en ännu större kostnad. Arbetet kan vara tidskrävande och komplicerat om man inte har någon kunskap om området. Tack vare ROT-avdraget är det möjligt att få tillbaka en del av kostnaden för det påtalade måleriarbetet. 

 

Mestadels är det arbetskostnaden för måleri som är den största delen av kostnaden. Detta kan du använda ROT-avdraget till och dessutom utnyttja det här avdraget för att anlita målare. ROT-avdraget gör det möjligt för en skattereduktion med 30 % på summor upp till 50 000 kr på arbetskostnader. För den som bor i ett eget hus får man göra detta avdrag på all målning både inne i huset och på fasaden. 

 

Olika tjänster inom måleri

 

Inom måleri är det flera olika tjänster som brukar erbjudas. Företag som hanterar och arbetar med tapetsering och måleri har även ofta andra kompletterande tjänster till renoveringen. Främst spelar det roll vad som ska målas. Är det en industribyggnad, en fasad på en byggnad eller målning och tapetsering i ett hus. Flera målerifirmor brukar också erbjuda andra tjänster som klottersanering eller brandskyddsmålning. Byggnader och anläggningar behöver regelbundet underhåll för att bibehålla kvalité och öka hållbarheten. 

 

Fler nyheter

Underhåll din bil

08 januari 2020

Underhåll din bil