Livet är för kort för att sitta obekvämt

06 maj 2019 Mikael Barani
Livet är för kort för att sitta obekvämt

”Oh, yes, sitting, the great leveler, from the mightiest pharaoh to the lowliest peasant, who doesn’t enjoy a good sit?”

Citatet kommer från karaktären Mr. Burns. Excentrisk ägare av kärnkraftverket i Springfield, i den animera serien The Simpsons. Han uttrycker sin observation efter att tillsammans med huvudkaraktären Homer Simpson lyckats ha ta sig upp till en bergsstuga, för att snart bli helt insnöade. 
Med ett champagneglas i handen konstaterar han att sittandet är en njutning som förenar människor, oavsett bakgrund eller samhällsstatus.
Speciellt efter en hård ansträngning.

Nu behöver det inte handla om att klättra upp för ett berg. Men visst är det så att ansträngning ökar njutningen av att få slappna av efteråt. Precis som man säger att ”hunger är den bästa kryddan” så kan samma sorts tänk appliceras på att få sitta ned efter att ha varit riktigt aktiv.
Få saker är så sköna som att ha varit ute och sprungit en mil, helst i regn och rusk, och sedan få sätta sig ned. Om scenariot även innehåller en kopp kaffe, och om stolen är riktigt bekväm, ja då blir det som bäst.

Några som kan det här med riktigt bekväma stolar är Valueshop.se. Eller rättare sagt kan personalen här högkvalitativa stolar till ett konkurrenskraftigt pris. Deras ergonomiska stolar från Herman Miller är dessutom byggda enligt den så kallade vagga-till-vagga-principen.
Här ligger fokus inte bara på din sittupplevelse som kund, utan även på att ta hänsyn till miljön.
Vagga-till-vagga-principen handlar nämligen om att både skapa och ta hand om restavfall på ett sätt som sker i samklang med naturen.

Därför blir din njutning i en stor från Valueshop.se dubbel. Dels så sitter du riktigt skönt, gärna med en kopp kaffe som sagt. Dels så sitter ditt samvete skönt eftersom du vet att stolen är skapad med omtanke och med ett perspektiv på hållbarhet.

Fler nyheter

Underhåll din bil

08 januari 2020

Underhåll din bil