Konst utan konstigheter

01 maj 2019 jonas olsson
Konst utan konstigheter

Att sätta sin personliga prägel på hemmet kräver inte bara kreativitet och känsla – utan ofta dessvärre även verktyg, ilskna skruvhål och en rad svordomar.

Ett alternativ till den knepiga och tidskrävande processen, som tavlor utgör, är väggdekor.

Väggdekor kräver ingen omgång med borrmaskin eller gipsplugg.

Förarbetet utgörs endast av en rengöring av ytan där designen skall sitta.

Rengöringen kräver inget idogt gnuggande med stålull eller desinfektionsmedel som sticker i näsan, utan utförs bäst med något så enkelt som såpavatten.

Med hjälp av något som bäst kan jämföras med stora klistermärken  kan magnifik konst fästas direkt på väggen och även andra ytor. Det är endast fantasin som sätter gränserna. Möjligen antal väggar. Men annars bara fantasin.

 

 

Vacker konst på väggarna passar även ombytliga barn

Antagligen kan varenda småbarnsförälder nicka igenkännande åt påståendet att barn minst sagt kan vara ombytliga. I flera veckor utgör köttbullar den enda godkända basfödan, för att sedan, när föräldrarna minst anar det, bytas ut mot pannkakor med sylt. Favorittröjan ska bestämt på varje morgon innan förskolan för att över en natt förvandlas till den fulaste i världen. Samma princip gäller deras idoler, kompisar och såklart sakerna i det egna rummet.

Med väggdekor kan barnrummet på ett enkelt och billigt sätt byta skepnad för att passa det ombytliga barnets nyfunna intresse. Traktorer kan bytas mot robotar, eller prinsessor och älvor mot dinosaurier.

 

Den moderna tidens väggbonader

Många minns med kärlek dåtidens broderade väggbonader med allt från humoristiska texter till budskap kring familjens kärna. Detta hantverk kan nog kännas uråldrigt i ett nyrenoverat kök med arbetsbänkar i högglans. För den som saknar  dess sätt att sända ut budskap kan använda sig av den moderna tidens väggbonader – nämligen väggdekor.

Familjens ton och grundvärderingar kan speglas i de texter och motiv de väljer att smycka hemmet med.

Ett företag som erbjuder denna typ av produkter är Sohu-shop.se väggdekor, där du för ytterligare originalitet kan designa din egen väggdekor.

Fler nyheter

Underhåll din bil

08 januari 2020

Underhåll din bil

Ta hand om bilen

08 januari 2020

Ta hand om bilen

Tänk smått

08 januari 2020

Tänk smått