Klassiskt med läderhandskar

22 juni 2019 jonas olsson
Klassiskt med läderhandskar

Läderhandskar förknippas med en äkta klassisk look. Både dam- och herrhandskar passar bra för kyliga dagar och frusna kvällar. I ett kallt klimat som i Sverige är det viktigt med handskar som håller en varm om händerna.

Något som läderhandskar utmärker sig med är sin sköna och smidiga passform. Skinnet i sig brukar formas efter handens linjer vilket gör handskarna till en av de bekvämaste varianterna.  

Väljer du läderhandskar med knappfäste kommer själva passformen försäkras av det. Idag kan man hitta massor med olika modeller och storlekar. Damerna har sina egna kollektioner att välja mellan där modellerna och färgerna är många och varierande. När det kommer till herrkollektionerna hittar man mestadels svarta och bruna handskar av mjukt läder.

 

 

Både till kostymen och fritidsklädseln

Läderhandskarnas utgångspunkt är att hålla händerna varma utan att svettas.

För den som gärna vill ha ett par läderhandskar som kan bäras både till kostymen och fritidsklädseln så finns det ett sådant alternativ. Idag är modeskaparna duktiga nog att designa läderhandskar som passar till all klädsel.

Läderhandskar garanterar stor smidighet och ger dig en stilkänsla som få andra handskar gör. För de kalla dagarna kan du köpa skinnhandskar med ett elegant ullfoder inuti.

Du förblir varm utan att svettas.

 

Läderhandskar när du sportar

Visserligen förknippar man läderhandskar med elegans och ett klassiskt, tidlöst utseende. Men de har ett bredare användningsområde än det.

På gymmet och under en kickboxningsmatch brukar man också använda sig av läderhandskar. Deras modell och struktur skiljer sig från den andra sortens läderhandskar eftersom huvudidén är att de ska skydda händerna vid träning eller match.

Skinnet är grövre och handskarna kompletteras aldrig med något foder inuti. I vissa fall kan du behöva sportiga skinnhandskar med ett tunt skydd inuti men det handlar aldrig om att  hålla händerna varma. Därför är de sportiga läderhandskarna av en helt annan sort. Oftast är de också fingerlösa för att underlätta rörelsefriheten.

Fler nyheter

Underhåll din bil

08 januari 2020

Underhåll din bil

Ta hand om bilen

08 januari 2020

Ta hand om bilen

Tänk smått

08 januari 2020

Tänk smått