Klassiska, sidohängda fönster till ditt hus

25 maj 2021 william eriksson

Om du ska bygga ett nytt hus och börjar se dig omkring efter fönster, så kommer du hitta mängder av olika modeller, material, färger och montage. Men det innebär inte att klassiska, sidohängda fönster har försvunnit från marknaden. Tvärtom. Fönster som är sidohängda är fortfarande den typ av montage som är vanligast, vid sidan om fasta fönster. Och därför kan du fortfarande välja att ha ett klassiskt utseende och funktion på dina fönster.

När du väljer en sidohängd modell så kan den enda frågan vara hur du ska kunna rengöra dem. Men idag finns det många olika möjligheter att enkelt rengöra även sidohängda modeller, så det ska inte stoppa dig. Tänk också på att samtidigt montera fästen som gör att du kan ha fönstren öppna, och samtidigt stabila i sin position. Det finns flera olika fästen att välja bland, så det är helt upp till ditt tycke och smak vad du väljer.

 

 

Färg och utsmyckning

Det kan vara en djungel att försöka hitta fram till vilket fönster du ska välja. Faktorer som spelar in är vilket isolervärde du vill ha, hur många glas du vill ha i fönstret, vilket material du väljer och vilken storlek samt form. Men det tar inte slut där. För när du har beslutat dig för dessa faktorer, som är de viktigaste, så ska du även välja vilken färg du vill ha på dina fönster. Och om du vill ha någon utsmyckning, som spröjs exempelvis.

Har du svårt att välja så kan du använda dig av en ritning på ditt hus, och där rita in fönster i olika storlek, form och med eller utan spröjs. Du kan även rita in vilken färg du kan tänka dig på ramarna, för att se vad som kan passa bäst med fasaden och området. Den klassiska vita färgen kanske inte passar dig bäst.  

Fler nyheter

Underhåll din bil

08 januari 2020

Underhåll din bil

Ta hand om bilen

08 januari 2020

Ta hand om bilen