Kanske har ni en förmögenhet i byrålådan

08 januari 2020 patrick pettersson
Kanske har ni en förmögenhet i byrålådan

Matsilvret som aldrig har använts eller armbandet som man fick i konfirmationspresent men inte använt på trettio år, eller den ärvda myntsamlingen efter morfar. Det kan vara bättre att sälja silver i stället för att bara låta det ligga där oanvänt i lådorna. Med lite tur så kan smyckena ha ett andrahandsvärde och man kanske faktiskt kan få ganska så bra betalt. Saknas andrahandsvärde värderas i stället det man vill sälja efter kvalitet och vikt på metallen. Detta brukar generera lite mindre pengar och smycket kommer att smältas ner i stället. 

 

 

Att få sina smycken värderade

 

Man bör vända sig till mer än en uppköpare då man vill sälja silver. Detta för att vara säker på att få rättvist betalt. Avgifterna hos de olika uppköparna kan variera och det är inte alltid som högsta pris är det som genererar mest i slutändan. Ibland sägs det också att vågen inte alltid visar samma vikt hos de olika uppköparna, ytterligare en anledning till att inte bara gå till första bästa guld- eller silverbutik utan besöka flera. Kanske är också det man vill sälja dekorerat med stenar eller pärlor. Ibland kan de vara ganska så värdefulla men det är inte alltid som man får reda på det. Så det lönar sig alltid att värdera sina smycken på flera ställen, exempelvis på https://www.saljagulduppsala.se/

 

Designsmycken i liten upplaga

 

Är det däremot gamla designade smycken eller smycken från välkända kollektioner som inte längre tillverkas kanske man istället ska överväga att sälja dem på auktion. Är det väldigt unika smycken kan de även till och med överskrida butikspris. Ibland är vissa kollektioner väldigt populära men upplagan är inte så stor. Då blir andrahandsvärdet väldigt högt. Men det behöver inte bara vara smycken av ”äkta vara”. Även ovanliga bijouterier av välkända designermärken kan generera en hel del pengar på auktion. 

Fler nyheter

Underhåll din bil

08 januari 2020

Underhåll din bil

Ta hand om bilen

08 januari 2020

Ta hand om bilen