Kanske dags för glasögon?

08 januari 2020 Lily Hansen
Kanske dags för glasögon?

Håller ni boken längre bort än tidigare för att kunna läsa vad som står? Eller har ni kanske drabbats av huvudvärk lite oftare än vanligt? Då kan det vara dags att boka tid hos en optiker för att kolla synen och se om man behöver glasögon. Ser man dåligt så kisar man ofta för att kompensera den försämrade synen och vi är ganska så många som har den där bekymmersrynkan mellan ögonen. När man kisar så ansträngs ögonen och detta kan leda till huvudvärk. Så egentligen borde vi kanske gå på en synundersökning lite oftare.

 

Kontrollera synen

En optiker kan förutom att hjälpa till med att kontrollera synen och hitta rätt bågar, glas eller linser också ge råd på hur man kan förebygga försämringar av synen. Man kan också gå till sin optiker för att få sina gamla bågarna justerade. Ska man boka tid hos en optiker så är det bra att välja en som är legitimerad och har den rätta utbildningen. Om man redan har glasögon så rekommenderas det att man besöker sin optiker vartannat år för att hålla koll på synen ifall att man skulle behöva starkare glas. Använder man istället linser så bör man gå till sin optiker en gång om året för att kontrollera sin syn.

 

 

Få variation med fler bågar

Många gånger är en synundersökning gratis om man köper nya glasögon eller linser. Det finns också optiker i Södertälje som kan erbjuda delbetalning av glasögon. Andra erbjudanden kan vara att man betalar för två par glasögon och får det tredje paret gratis. Idag finns det många former, färger och märken att välja mellan. Även de stora franska modehusen designar snygga glasögonbågar och det kan ibland vara svårt att välja bland alla alternativ. Därför har många flera bågar att välja mellan för att matcha kläder, humör och tillfälle. 

Fler nyheter

Underhåll din bil

08 januari 2020

Underhåll din bil

Ta hand om bilen

08 januari 2020

Ta hand om bilen