Inred med tavlor

16 mars 2019 Cecilia Olsson
Inred med tavlor

När man ska inreda sitt hem är det många som fokuserar mest på de stora sakerna som möbler, köksluckor och tapeter. Men något som verkligen kan sätta din personliga prägel på hemmet är konst. Att ha en vacker tavla på väggen ger en ombonad känsla samtidigt som den ger känslan av vilken stil du vill förmedla. 

Att välja rätt tavla kan vara lite av en utmaning om man inte har sett ut någon speciell i förväg. Det som kan vara bra att tänka på är att om man har ett färgstarkt hem kan det vara bra att välja en tavla med lite enklare och mörkare färger. Har du ett hem med neutrala färger kan en tavla med starkare och kraftfulla färger verkligen sätta en snygg prägel.

En sida som har många fina tavlor är Mynewart.se, där hittar man bland annat abstrakta tavlor, tavlor med motiv samt färgstarka tavlor. De har ett brett utbud av modern konst och samtliga tavlor är handmålade oljemålningar. De fyller även på sitt galleri kontinuerligt med nya spännande verk från olika konstnärer. 

Innan du hänger upp din nya favorittavla bör du ta reda på vad dina väggar är gjorda av. Har du gipsvägg kan det vara bra att använda en metallexpander i det borrade hålet medans om du har betongvägg ska du använda dig av plugg och skruv. Kom ihåg att noga mäta ut och markera var du ska borra och använd gärna ett vattenpass som du sätter ovanpå tavelramen för att säkerställa att tavlan sitter helt rakt.

Något som kan vara väldigt snyggt om man hittar flera favorittavlor är att göra ett kollage på väggen. Ett tips innan du börjar borra eller spika i väggen är att lägga ut tavlorna som du har tänkt dig på ett stort pappersark på golvet och rita av ramarna. Då kan du sedan hålla upp papperet mot väggen och se att det passar med storlekar och höjd. 
 

Fler nyheter

Underhåll din bil

08 januari 2020

Underhåll din bil