Husbilen – ett sätt att resa bekvämt

02 januari 2020 patrick pettersson
Husbilen – ett sätt att resa bekvämt

Att resa fort, att resa bekvämt eller att resa utan att känna att man lämnar sitt hem är mångas dröm. En del av lösningen till dessa önskemål står precis runt hörnet och det är den välbekanta husbilen. 

Husbilen behöver inte alls vara en tråkig variant med få bekvämligheter och skabbig design. Nope, inte alls. Tänk inte 60-tal, tänk moderna, snygga, minimalistiska lösningar som får dig att må bra och att resa glad och fri. Det är husbilen som vi kan njuta av idag.

 

Husbilens historia

Husbilen har en lång och intressant historia. De första husbilarna daterar från 1700-talet. Tänk dig vilda västern och alla invandrare från Europa som försökte hitta en värdig bosättningsplats. Vad reste de i? Husbilar så klart. Visserligen såg de ut som stora, hästdragna vagnar men de var trots allt just husbilar.

Under 1800-talet var det vanligt att cirkusartister reste runt i lite mer avancerade husbilar följda av sina dresserade djur. Sedan dess har konceptet utvecklats otroligt mycket. En husbil idag har både säng, kyl och matbord och erbjuder komfort och inte minst stil.

 

 

Det vimlar av varumärken 

Om du omfamnat idén att resa med en husbil återstår då frågan vilket märke som skulle passa dig bäst. Här är valet stort. Adria, Kabe, Sun Living, Rapido, Dethleff, Burstner och Hobby är bara några få exempel på husbilstillverkare. Husbilar skiljer sig i prisklass, utseende och utrustning. Valet är ditt, likaså plånboken. Jämför gärna priserna och de olika avbetalningsmöjligheterna innan du bestämmer dig för ett köp.

Har du fortfarande svårt att välja är det en bra idé att fråga en husbilssäljare för råd och tips. Eller så kan du göra tvärtom. Fråga först och räkna på investeringen sen. Att samla in information innan du tittar i sparbössan kan vara det bästa sättet att bestämma dig för vilken husbil du ska ha.

Fler nyheter

Underhåll din bil

08 januari 2020

Underhåll din bil