Hotell för de fyrbenta

02 januari 2020 william eriksson
Hotell för de fyrbenta

Tyvärr är det inte alltid de fyrbenta familjemedlemmarna kan följa med oss. På ett sätt är djur som små barn som aldrig växer upp eftersom de hela livet behöver sällskap och omvårdnad och aldrig kan flytta hemifrån för att bo själva. Så när man ska på resa, kanske arbetar extra långa dagar en period eller blir inlagd på sjukhus, behöver man någon som kan passa djuret under tiden. Lättast är då att anlita ett kattpensionat för familjens katter, där de får det bästa av omhändertagande under den tid man önskar.

 

Husdjur av alla de slag

Kattpensionat i Stockholm, och på andra orter, är som ett hotell för katter som ägaren tillfälligt inte kan ta hand om. Och när det kommer till djurpensionat i stort så är det vanligast att man kan inkvartera sin hund eller katt. Men det finns även kattpensionat som är öppna för andra husdjur som kaniner, fåglar, hamstrar med mera. En del andra är helt specialiserade som endast kattpensionat. Om man har andra behov så är det bara att fråga så får man besked.

 

 

Hur går det till på ett kattpensionat?

De flesta kattpensionat har samma rutiner när det gäller inlämning av djuren. Katten ska vara avmaskad, vaccinerad, frisk och försäkrad. Allt detta för att inte sprida smitta till andra katter eller att riskera att djuret självt blir sjukt. När man lämnar in katten skrivs ett kontrakt som reglerar längden på vistelsen, kontaktperson, ansvarsfördelning och pris. Det brukar vara dyrare på röda dagar och semestertider och det blir billigare per katt om de kan dela bur istället för att vara en och en. På kattpensionatet finns det sängar, leksaker och ibland mat. Men oftast brukar det vara önskvärt att man tar med kattens egna säng, leksaker och mat för att vistelsen ska ha lukter, smaker och något välbekant för ökad trivsel för katten. 

Fler nyheter

Underhåll din bil

08 januari 2020

Underhåll din bil