Hjälp i en svår tid

23 november 2019 Lily Hansen
Hjälp i en svår tid

När det oundvikliga händer och man som efterlevande måste styra upp saker och ting kan det vara bra att veta att den man anlitar är professionell. När man väljer begravningsbyrå är det många olika tankar i huvudet och det viktiga är att ordna begravningen efter den avlidnes önskemål, om den har några. Byrån som man anlitar ska också kännas trygg och veta hur man handskas med människor i den här svåra tiden.

 

 

Juridiska frågor och begravningsceremonin

 

Bouppteckning, arvskifte, dödsboförvaltning och testamente är krångliga juridiska termer som man kan komma i kontakt med efter att någon nära avlider. En begravningsbyrå hjälper till med allt detta. De har utbildade jurister som arbetar på byrån av den här anledningen. Förutom dessa frågor ingår det även att ordna begravningsceremonins praktiska delar. Blommor, urna och/eller kista, och musik ska väljas, och vill man sätta in en dödsannons i tidningen hjälper de till att formulera den. Ibland vill man ha en minnesstund efter begravningen dit fler är välkomna än till kyrkan. Kyrkan är mer intim och är ibland bara till för nära och kära, och då kan det vara bra att avrunda med en mer öppen bjudning efteråt. Begravningsbyrån hjälper självklart till med att planera även detta.

 

Utbildning krävs för begravningsentreprenörer

 

En begravningsentreprenör är utbildad vid en högskola, och i utbildningen ingår både psykologi och juridik. De måste känna till olika kulturers traditioner för att kunna erbjuda det om det krävs. En bra kontakt med människor och servicekänsla är även det viktigt. Många som kommer in på en begravningsbyrå är i chock och sörjer fortfarande vilket ställer speciella krav på en begravningsentreprenör. Förutom den unika situationen vill de på byrån samarbeta med kunden och hitta en bra lösning för att begravningen ska bli efter kundens önskemål. Vill man ordna en begravning i Rönninge finns det en lämplig byrå för det.

Fler nyheter

Underhåll din bil

08 januari 2020

Underhåll din bil

Ta hand om bilen

08 januari 2020

Ta hand om bilen

Tänk smått

08 januari 2020

Tänk smått