Hitta rätt flugspö

08 juni 2020 patrick pettersson

Att köpa flugspö är inte helt lätt. Mängden olika spön som finns på marknaden kan verka överväldigande. Men det bästa är att helt enkelt börja med att titta på vilken eller vilka slags fiskar man är sugen på att dra upp. Enkelt uttryckt kan man säga ju större fisk, desto större spö. Har man tänkt sig att slåss med laxar och gäddor är det kraftiga tvåhandsspön som gäller. Är det öring man vill dra upp så kräver de lätta och smidiga enhandsspön. När man väl har klart för sig vad man är ute efter har man en något mindre mängd spön att välja mellan. Men utbudet är fortfarande stort. Då kan det vara dags att titta på priset. Variationerna är stora och nybörjaren behöver kanske inte lägga lika många slantar på sitt spö som proffset. 

 

Hur många spön behöver man?

Självklart räcker det med ett enda. Men ett spö som går av kan vara en tråkig avslutning på en trevlig fisketur. Reservspön är aldrig fel. Sedan har vi ju det där med vad man vill fiska. Olika fiskar kräver olika spön. Om man precis har börjat med flugfiske, eller om man kanske bara funderar på att börja, räcker det med ett spö. Det är alltid bäst att känna sig fram. Flugfiske är en ganska speciell typ av sportfiske som kräver lite träning och engagemang. När man blivit lite varmare i kläderna kan man börja tänka på att utöka sin spösamling. Men en bra tumregel är ett spö per fiskart man har tänkt sig att dra upp.

 

 

Var kan man få hjälp?

Sportfiskebutiker brukar alltid vara kunniga och hjälpsamma. Är man ute efter Flugspön i Göteborg, eller andra ställen så brukar sådana butiker vara ett säkert kort. Där får man proffsig hjälp att hitta det eller de spön man behöver utan att få alltför stora hål i plånboken. 

Fler nyheter

Underhåll din bil

08 januari 2020

Underhåll din bil

Ta hand om bilen

08 januari 2020

Ta hand om bilen