Gubi – trendsäker design

26 juli 2019 jonas olsson
Gubi – trendsäker design

Gubi är ett danskt företag grundat 1967 av paret Gubi och Lisbeth Olsen. De designar med inspiration från dåtid med innovation för framtiden. De är kända för att ge nytt liv åt gamla designklassiker, som exempelvis Greta Grossmans design Gubi Gräshoppa. Hon skapade den på 1940-talet, och numera finns den som pendel, bordslampa och golvlampa och är mycket populär. Gubi är idag berömda över hela världen och deras designade möbler och lampor finns i många hem och offentliga miljöer. Deras design kombinerar dåtid med nutid för att utveckla det nya, och deras produkter är både funktionella och vackra.

 

Fira lyxen att leva livet

De vill att deras design ska stimulera sinnena och fira lyxen att leva livet. Genom hela deras evolutionära designresa har de strävat efter att med kvalitet, mod och passion nå perfektion. Många av deras fans skulle nog säga att de har lyckats riktigt bra med detta. Men deras resa är långt ifrån slut, deras varumärke är fortfarande mycket starkt och växer globalt. Deras möbler och lampor säljs i många butiker runt om i världen, både i fysiska butiker och online. Du kan köpa allt från en enkel lampa till stora exklusiva möbler, och alltid vara säker på att de väcker uppmärksamhet för sin skönhet och sina funktionella detaljer.

Några av Gubis mest kända produkter

Gubi C-Chair är formgiven av Marcel Gascoin år 1947 och är en av hans mest kända verk. Det är en praktisk och minimalistisk stol i valnöt med säte i rotting. Gubi Gräshoppa är redan nämnd, och en annan lampa som blivit mycket populär är Gubi Semi pendel. Den designades 1968 av designstudenterna Claus Bonderup och Torsten Thorup, och var under 1980-talet den bäst säljande danska produkten i världen. Det är en taklampa med rena linjer och enkel design. Och den finns fortfarande att köpa, om du vill hänga en riktig designklassiker över köksbordet.

Fler nyheter

Underhåll din bil

08 januari 2020

Underhåll din bil

Ta hand om bilen

08 januari 2020

Ta hand om bilen

Tänk smått

08 januari 2020

Tänk smått