Friska tänder är lika med en glad tandläkare

28 juni 2019 jonas olsson
Friska tänder är lika med en glad tandläkare

Börjar det bli dags för en tandundersökning? Känner du dig osäker på om dina tänder är friska eller inte? Vi har nog alla stått där inne på toaletten hos tandläkaren och borstat tänderna noggrannare än någonsin förut precis innan vår tandläkartid. Men det behöver inte vara så! Med en enkel men noggrann och effektiv tandvårdsrutin kan du gå till tandläkaren med säkra steg – och gå därifrån med en glad tandläkare kvar i undersökningsrummet! 

 

 

Tandskötsel som gör tandläkaren glad

Det allra flesta känner antagligen till regeln tre gånger två. Borsta tänderna i två minuter, två gånger om dagen med cirka två centimeter tandkräm på tandborsten. Det är viktigt att tandkrämen innehåller fluor som motverkar karies och plack. Utöver tandborstningen kan det vara bra att använda sig av en munskölj med fluor också, gärna morgon och kväll efter tandborstning. Tandtråd bidrar också till friska tänder genom att rensa bort matrester som fastnat mellan eller bakom tänderna. 

 

Även kosten och hur man väljer att äta har betydelse för en god mun -och tandhälsa. Det är att föredra att äta större ordentliga mål framför att gå och småäta. Om du ska äta något sockerrikt, ät hellre en större mängd mer sällan än mindre mängder flera dagar i sträck. Läsk kan skada tänderna på grund av sin höga sockerhalt och kaffe och andra drycker såsom te kan ge missfärgningar på tänderna. Genom att välja kranvatten framför andra drycker så ofta som möjligt kan du motverka att dina tänder skadas eller missfärgas. 

 

Välja tandläkare

Om du är på jakt efter tandvård järfälla kan Glori Dent vara ett alternativ. Det är en tandvårdsklinik som erbjuder både allmäntandvård, tandimplantat och estetisk tandvård. Med över tjugo års erfarenhet och kunniga tandläkare som sätter varje patient i fokus och ger ett personligt bemötande kan du känna dig trygg hos dem och se varje tandläkarbesök som en trevlig stund snarare än något att bäva inför!

Fler nyheter

Underhåll din bil

08 januari 2020

Underhåll din bil

Ta hand om bilen

08 januari 2020

Ta hand om bilen

Tänk smått

08 januari 2020

Tänk smått