Första hjälpen för din hund

22 april 2019 Matilda Sjöqvist
Första hjälpen för din hund

Precis som vi människor så kan även våra vänner hundarna skada sig ibland utan att det behöver vara något som är så pass allvarligt att man behöver söka vård för det. Det kan handla om ett sår på tassen, skräp i ögat eller kanske en sträckning som gör att hunden haltar. Är man osäker på hur pass allvarligt det är bör man alltid ta det säkra före det osäkra och kontakta en veterinär. För att hitta närmaste veterinär kan man söka efter till exempel veterinär i Spånga, beroende på vart man bor. Tänk också på att det är viktigt att hunden är försäkrad och det är något som man bör göra direkt när man skaffar hunden.

För att vara beredd på att själv kunna sköta om små blessyrer på hunden är det viktigt att ha ett litet hemma-apotek. Inte bara för att själv sköta sår utan också för att stoppa en eventuell blödning när man är på väg till veterinären.

Man kan till exempel ha en liten första hjälpen-väska med ett kit innehållandes det allra nödvändigaste för att sköta om sår och dylikt. Några saker som är bra att ha är bandage, förband, sterial kompresser, kirurgtejp, rengöringsvätska för sår, desinfektionsmedel, sax och pincett bland annat.

Det är viktigt att kolla igenom hundens varje dag, detta för att upptäcka eventuella småsår eller förändringar. Man behöver inte göra det till något större projekt utan kan göra det till en vana att titta lite extra på tassar, i öronen och ögonen medan man ändå kelar med hunden. Om man gör så varje dag ökar chansen för att man ska upptäcka eventuella förändringar eller skador i god tid. Vid sådana här tillfällen kan du också passa på att öva på att lägga bandage. Skulle olyckan väl vara framme någon gång är det bra att redan ha testat det en gång så att du vet hur du ska göra.

Fler nyheter

Underhåll din bil

08 januari 2020

Underhåll din bil

Ta hand om bilen

08 januari 2020

Ta hand om bilen

Tänk smått

08 januari 2020

Tänk smått