Förebygg att små problem blir stora

26 juli 2019 jonas olsson
Förebygg att små problem blir stora

Att ta hand om din bil är viktigt, speciellt om du använder den dagligen. En bil behöver bli omhändertagen och skötas väl för att den ska hålla i många år framöver. Det är inte enbart viktigt att ta hand om bilen för att den ska hålla. Det handlar också om att bilen ska vara säker för både dig och andra trafikanter. Trots att det kan kännas tråkigt att behöva spendera pengar på din bil är det viktigt. Du kan förhindra att ett litet problem blir stort. Detta är faktiskt en investering för framtiden och kommer att spara pengar åt dig. 

 

Vad ingår i en bilservice?

Vad för slags service din bil behöver är beroende på vilken bil det är och hur gammal den är. Olika saker som kontrolleras i en bilservice är bland annat motorn, att bromsarna fungerar och att oljenivån är korrekt. Det viktigaste är att bilen är säker att köra på vägarna. Efter bilservicen får du även en stämpel i din servicebok. Om denna inte är ifylld kommer detta att minska värdet på din bil. Att hitta en verkstad för bilservice är enkelt.  Exempelvis Mekonomen är ett alternativ för dig som behöver en bilservice i Hudiksvall. Fördelen med att använda dig av Mekonomen är att du får en tre års garanti på reservdelarna. Det ingår också att du får ett års vägassistans om du till exempel får punktering.

Bilbesiktning – för en säkrare bil 

Den service din bil behöver beror alltså på bilens typ och  ålder. Om det är en nyare bil betyder detta att den inte kräver lika mycket omsorg. Detta är också anledningen till att nyare bilar inte behöver besiktigas förrän inom de tre första åren. Efter detta behöver bilen inte besiktigas tills den är fem år gammal. För äldre bilar gäller det att det ska ske en besiktning var 14:e månad.

Fler nyheter

Underhåll din bil

08 januari 2020

Underhåll din bil

Ta hand om bilen

08 januari 2020

Ta hand om bilen