Fönster – viktigare än du tror

16 augusti 2019 patrick pettersson
Fönster - viktigare än du tror

Precis som man brukar säga att ögonen är själens spegel skulle man också kunna säga att fönsterna är byggnadens spegel. Inte bara för att man i rätt ljus ofta kan spegla sig i ett fönster, utan även eftersom de säger så mycket om huset de sitter på. Beroende på fönstrets färg, form, mängd, storlek och placering på ett hus kan man få reda på mycket om byggnaden. Hur gammal den är, vilken arkitekt som ritat den, vem som bor där eller vad byggnaden är tänkt att användas för. Få hus idag är helt utan fönster, eftersom fönster är så viktiga för en byggnad.

 

 

Både för in- och utsida

 

Fönster är inte bara viktiga för hur en lokal ser ut utifrån utan spelar även en stor roll för insidan av huset. Utan fönster känns ett rum genast kalt och instängt, nästan som en liten cell. Ett hus helt utan fönster skulle från insidan kännas som en fängelsehåla. Dessutom är det inte bara trevnaden som påverkas av avsaknaden av fönster, ingenting slår känslan av naturligt ljus i ett rum så som endast fönster kan ge. Visst går det att lysa upp ett rum med lampor eller levande ljus, men oavsett hur bra kvalitet det konstgjorda ljuset har, är solljus genom en glasruta alltid bättre.

 

Glöm inte fönsterna!

 

Kanske går du omkring och  funderar på att bygga nytt eller renovera? Glöm i så fall aldrig bort fönsterna! Det är viktigt att alltid tänka igenom och prioritera fönsterna ordentligt vid nybygge eller renovering eftersom de kommer att vara en så stor del av både det slutgiltliga resultatets insida och utsida. Var alltid noga med design, storlek och placering när du ska sätta in nya fönster och se till att välja rätt typ av glas. Hjälp vid insättning av glas och fönsterrenovering hittar du här: http://goteborgsfonster.se/

Fler nyheter

Underhåll din bil

08 januari 2020

Underhåll din bil