En liten bit av Italien

02 januari 2020 patrick pettersson
En liten bit av Italien

När man hör någon prata om Italien så far oftast tankarna iväg till Italiens goda mat! Knaprig pizza med mozzarella, krämig pasta och mångas favorit efter maten är ju tiramisu. Ett klassiskt recept på tiramisu riktigt får det att vattnas i munnen. Len fyllning av mascarpone, stark espresso och fin avrundning av Amaretto, det är nog drömmen det! Tiramisu betyder pigga upp mig och det vem blir inte pigg av en sådan upplyftande avslutning av en middag! Pizza har många olika recept även fast de ser så lika ut. Enligt invånarna i Napoli bakas de bästa pizzorna där och det är det också många andra som håller med om.

Hitta bra italiensk mat i Sverige?

Har man varit i Italien så vet man vilka goda smaker landet har att erbjuda. Så frågan är: hittar man den smaken i Sverige? Letar man efter en italiensk restaurang finns det många att välja på faktiskt, speciellt Stockholm har ett stort utbud. Vill man uppleva en liten bit av Italien så är ett besök på Ciao Ciao IV att rekommendera. Det bor många italienare i Sverige och de sprider gärna sin matkultur till oss som suktar efter den goda maten. Så visst är det möjligt att få uppleva den underbara italienska maten även i Sverige.

Italienska råvaror

Solmogna söta tomater, gyllene olivolja och krämig mozzarella är en fin kombination och gärna lite kryddig basilika förhöjer smaken ytterligare. Denna sammansättning fungerar fint att kombinera till pasta men också vid pizzabak. Även det goda brödet focaccia får lite extra sting med något av dessa tillbehör eller toppa med rosmarin som också gifter sig utmärkt med brödet. Vill man verkligen glänsa i köket så varför inte göra sin egna pasta! Otroligt gott och inte speciellt svårt egentligen, men det underlättar med en pastamaskin så degen blir sådär jämn och fin.

Fler nyheter

Underhåll din bil

08 januari 2020

Underhåll din bil