En båtplats för dig

08 januari 2020 jonas olsson
En båtplats för dig

Att äga en båt är en frälsning, speciellt om man bor i Stockholm. Båten ger dig friheten att segla ut i vackraste av skärgårdar, att njuta av sommarnätter, av vind och vyer man sällan glömmer. Att packa en enkel fika och åka ut på en lördag förmiddag är precis lika fantastiskt som att överraska sin partner med en lyxig båtmiddag en fredagskväll i juni. En båt kan både vara en romantisk och äventyrlig plats beroende på ägaren. Båten kräver dock vissa saker, bland annat ständigt underhåll och inte minst en passande viloplats.

 

Sommarplats vs vinterplats

Sommaren är båtens självklara säsong. Då är oftast även båtplatserna bokade för en längre tid framåt. En båtägare bör därför se till att boka sin båtplats i förväg så att båten har sitt eget ”hus” att förvaras på.

Vad gör man när vintern eller hösten närmar sig? En lösning är att dra in båten på land in i ett större garage om man nu äger en sådan.

Ett annat alternativ är att hyra en vinterplats. Båten förs in på en skräddarsydd nivå där vindar och kyla inte når den. Samtidigt kan man även räkna med en fullservice så att den är färdig för segling inför våren.

Vad kostar det?

Frågan om priset för en båtplats är alltid aktuell. Vad kostar det? Det låter som en klyscha att säga att det beror på, men det är rena sanningen.

Det beror på vilket företag du väljer att hyra båtplatsen hos. Säsongen spelar också en stor roll. En annan faktor som man bör tänka på är ifall underhåll och service inkluderas i priset eller inte.

Nu bevarades inte frågan med någon siffra då det vore orättvist mot företagen som hyr ut båtplatser. Det bästa rådet är att kolla på nätet och välja en firma som man kan ringa till och få reda på lite mer om kostnaden.

Fler nyheter

Underhåll din bil

08 januari 2020

Underhåll din bil

Ta hand om bilen

08 januari 2020

Ta hand om bilen