Den digitala framtidens potential

28 november 2019 Mikael Barani
Den digitala framtidens potential

Vi verkar söka oss tillbaka till något som vi till synes har gått miste om. Kan du känna det?
Det finns som en sorts outtalad rörelse som tar oss tillbaka ut i naturen. Det handlar om allt från att allt fler av oss ägnar oss åt fjällturism till att den senaste inredningstrenden är att naturen ska flytta in i hemmet.

Det är lite som om att vi håller på att återknyta ett band till den natur vi är en del av, och som vi levde i, under hundratusentals år.

Parallellt så fortsätter såklart samhället att utvecklas. De tekniska framstegen görs i stora kliv och det kittlar fantasin att tänka på vad som kommer att vara verklighet i slutet av detta sekel. Idag så förundras vi över av-teknik som gör att vi enkelt kan styra tv och stereo med mobilen, imorgon… ja vem vet. 

Såklart vore det häftigt om hologramtekniken utvecklades och blev både skarpare och något som fanns i var och vartannat hem. Alla som har sett filmen ”Blade Runner 2049” vet hur det vore coolt om man faktiskt kunde ha digital assistans i hemmet. 

Tänk att ha någon som har exakt koll på dina vanor och kan se till att beställa hem mat och annat så att det aldrig fattas oss något. 

Visst kan man samtidig se baksidan av detta. Att aldrig behöva… behöva något. Vi har ju redan vissa utmaningar gällande detta med materiellt överflöd i vår del av världen. Men kanske har människan hittat en balans i tillvaron till seklets slut?

Men detta är som sagt bara gissningar och visioner över framtiden. Just nu så räcker det kanske med att lära sig styra sitt hem genom mobilen, något som AV/IT kan hjälpa dig med. Känner du någon som vill fira en smart jul så kan ett smart stereosystem vara årets julklapp till personen i fråga.

Fler nyheter

Underhåll din bil

08 januari 2020

Underhåll din bil

Ta hand om bilen

08 januari 2020

Ta hand om bilen