Dags att byta fönster?

08 januari 2020 patrick pettersson
Dags att byta fönster?

Ibland behöver fönster bytas, vilket är kostsamt och tar mycket tid. Det är också svårt att hitta rätt fönster och såklart spelar budgeten in. Förutom budget så vill man också att fönstren ska passa huset utan att ändra karaktären. Fönster ska också helst vara lätta att underhålla. Så listan kan bli lång när det kommer till att väga för- och nackdelar med olika sorters fönster. Det finns flera olika sorters fönster på marknaden så här kommer några för- och nackdelar med två av dem; pvc-fönster och träfönster.

 

Pvc-fönster allt vanligare

Pvc-fönster har en rad fördelar i jämförelse med det traditionella träfönstret. Det är framför allt att pvc fönster är billigare än träfönster och kräver mycket lite underhåll. Det räcker i stort sett med att helt enkelt tvätta av dem. Det går också att spara stora summor om man behöver byta många fönster. Idag har pvc-fönster också mycket längre hållbarhet än när de dök upp på marknaden. De var helt enkelt inte anpassade för Sveriges klimat vilket man nu tar hänsyn till. Den nackdel som kan upplevas är att de kanske inte alltid passar in i de äldre svenska husen rent utseendemässigt.

 

 

Träfönster, en klassiker

Träfönster är kanske fortfarande det allra vanligaste. De passar väldigt bra till de klassiska svenska husen och har sin charm trots att de kräver en hel del underhåll. Underhåller man träfönster kan de hålla väldigt länge. När det kommer till underhåll av träfönster så kan en klar nackdel vara att det inte är direkt miljövänligt när det kommer till färg och annat som krävs för underhållet. Idag finns det dock alternativ som är miljövänliga så det går att göra underhållet utan att vara miljöbov. Men det går inte att komma ifrån att pvc-fönster håller längre. Så när du ska välja fönster är det bra att väga för- och nackdelar.

Fler nyheter

Underhåll din bil

08 januari 2020

Underhåll din bil

Ta hand om bilen

08 januari 2020

Ta hand om bilen

Tänk smått

08 januari 2020

Tänk smått