Bra däck handlar om säkerhet

02 januari 2020 jonas olsson
Bra däck handlar om säkerhet

Det finns en del regler kring vilket skick däcken måste vara i. De får inte vara för slitna då det påverkar bland annat säkerheten. Som bilförare och bilägare har man också ett ansvar att fordonet man framför är säkert för andra. Det är en mardröm att vara den som orsakar en olycka. Var därför noga med att se till att få däcken bytta både enligt regler kring vinter och sommardäck. Några som kan hjälpa dig med däckbyte i Ramnäs är https://www.emilsdackverkstad.se/. Då får du helhetsservice som gör livet lättare. Däckverkstäder har också ofta möjlighet att erbjuda förvaring.

 

 

Vilka däck ska man välja?

 

Det finns mycket som spelar in när man ska välja däck inför ett däckbyte. En avgörande faktor är såklart priset, det finns som alternativ att köpa bättre begagnade däck. En bra däckverkstad har i regel även möjlighet att hjälpa dig att hitta bra begagnade däck. Dessutom brukar de ha bra erbjudanden. När det kommer till att välja mellan exempelvis dubbdäck eller allrounddäck så beror det mycket på väglag. Är det mest is så är dubbdäck oslagbara. Kör man däremot mycket internationellt så är det inte alla länder som tillåter dubbdäck. Så då gäller det att läsa på innan man kör.

 

Underhålla däcken på bästa sätt

 

Däck håller längre om man sköter om dem rätt. Anlitar man en däckverkstad så har de full koll och ser till att bytet och skötsel sker på rätt sätt. Tar man hand om byten själv så är det viktigt att se till att däcken förvaras i en bra temperatur. När man byter ska man också rengöra dem ordentligt. Det bästa är också att se till att hänga upp däcken. En bra sak är att se till att märka upp däcken, vilken sida de har suttit på och om de suttit fram eller bak. Sköta om däcken lönar sig. 

Fler nyheter

Underhåll din bil

08 januari 2020

Underhåll din bil

Ta hand om bilen

08 januari 2020

Ta hand om bilen

Tänk smått

08 januari 2020

Tänk smått