Början på studierna

09 januari 2020 william eriksson
Början på studierna

Många föräldrar väntar länge innan de fattar ett beslut angående vilken förskola deras barn ska gå i. Det är ett svårt beslut att fatta, men ju tidigare det görs desto bättre. Förskoleplatserna går åt fortare än man tror och helt plötsligt står du där utan ditt första val. Många avvaktar för att försäkra sig om att de väljer rätt. Men hur vet man att det är en skola som värnar om trygghet, omsorg och gemenskap? Ett första steg är att läsa på om skolorna på deras hemsidor. Där kan du bilda dig en grundlig uppfattning.

 

 

Alla ser likadana ut

 

Trots detta skriver många förskolor samma sak på sina hemsidor. Ett tips är att välja en kristen förskola. Anledningen är att de som arbetar där ofta har en grundläggande förståelse för värderingar som gemenskap och trygghet, då det är sådant som förespråkas av den kristna tron. Du kan även vara säker på att läroplanen är utformad med dessa värderingar i åtanke. På exempelvis http://www.vindruvan.net/ kan du läsa om förskolans målsättningar och metoder. Det kan ge dig lite bättre förståelse för hur personalen arbetar och hur skoltiden kommer se ut framöver för ditt barn.

 

Ett transparent intryck

 

En annan fördel med en kristen förskola i Norrköping är att de är väldigt öppna och delar med sig av både läroplan och dagliga aktiviteter på hemsida och sociala medier. Detta är för att de lägger mycket fokus på relationen mellan föräldrar och förskolan. Det är viktigt att ha en rak och tydlig kontakt så att föräldrarna vet vad deras barn gör under dagen och hur de utvecklas med tiden. På så vis går det att se om skolans inflytande har en positiv inverkan och att barnet lär sig i bra takt. Vänta därför inte för länge, skriv upp er på en skolplats redan idag.

Fler nyheter

Underhåll din bil

08 januari 2020

Underhåll din bil

Ta hand om bilen

08 januari 2020

Ta hand om bilen