Blommor är ett av livets glädjeämnen

24 oktober 2019 Lily Hansen
Blommor är ett av livets glädjeämnen

“Att leva är inte nog. Solsken, frihet och liten blomma måste man ha.” Orden är av den välkände författaren H. C. Andersens och det är inte utan att man kan hålla med honom. Blommor tillför mycket glädje hos betraktaren. Deras skönhet är förgänglig och just det gör att man uppskattar blommorna ännu mer. Om sommaren kan man plocka sig en härligt färggrann ängsbukett att ställa på bordet. Men året om finns mängder av vackra snittblommor att välja på i blomsteraffärerna. Den som hellre vill ha något med längre livslängd kan välja en blommande krukväxt istället. 

 

Blomsterbuketten kan framföra ett budskap

Vid många av livets skeenden är blommor ett lika uppskattat som självklart inslag. En blomsterbukett passar lika bra som ett sätt att visa deltagande i någons sorg som till vännen som fyller år. Buketterna går att variera i det oändliga och att anpassa färg och sort efter mottagaren gör det extra personligt. Det går till och med välja blommor utifrån det så kallade blomsterspråket. Rosor med kärlekens röda färg är förstås en riktig klassiker som de flesta förstår, men visste du att krysantemum i vitt betyder “Jag talar sanning” eller att gula blommor säger “Du är solen i mitt liv”? Det går förstås lika fint att bara välja blommor efter deras utseende och färg.

 

 

Låt blommorna ta plats vid både glädje och sorg

Såväl vid livets lyckligaste som sorgligaste händelser spelar blommor en viktig roll. En vacker brudbukett fulländar bröllopsutstyrseln precis som en välgjord kistdekoration blir en del av ett vackert farväl på begravningen. För de viktiga tillfällena vill man gärna hitta en riktigt duktig florist med öga för komposition. Då får man en vackert bunden bukett eller utsmyckning. Den som är intresserad av blommor i Ronneby kan till exempel vända sig till Knopens blomsterhandel som erbjuder många olika slags binderier på beställning.

Fler nyheter

Underhåll din bil

08 januari 2020

Underhåll din bil

Ta hand om bilen

08 januari 2020

Ta hand om bilen

Tänk smått

08 januari 2020

Tänk smått