Bevara gamla möbler med nytt tyg

08 januari 2020 william eriksson
Bevara gamla möbler med nytt tyg

Ärvda gamla stolar eller en loppisfyndad soffa kan snabbt få ett fint och modernt uttryck med nytt tyg och ny stoppning. Eller har du kanske en älskad fåtölj som har fått fläckar som inte går bort eller haft en alltför kärvänlig katt som har klöst upp tyget? Då är renovering genom omklädnad av möblerna en enkel och prisvärd investering som gör att de blir som nya igen. Det finns ingen anledning att kassera möbler som har blivit slitna eller fått skador. Låt en fackman göra en bedömning, reparera och klä om. Det är ekonomiskt och miljövänligt!

 

Hållbar möbelrenovering ger hållbar inredning

När det är dags att klä om en möbel är det en möbeltapetserare som ska få uppdraget. Möbeltapetserare är en yrkestitel och kan även arbeta som segelmakare, gardindekoratör eller sadelmakare, förutom att klä om och renovera möbler. Oavsett så är det en yrkestitel som man får efter att ha gått klart en yrkesutbildning. Den är oftast ett par år lång, och avslutas med ett gesällprov. Efter sex år i yrket finns det möjlighet att ta ytterligare ett prov, ett mästarprov. Ju fler möbler en möbeltapetserare har arbetat med, desto större kunskap sitter i händerna. Fråga därför både om pris och erfarenhet. 

Färg och form från tak till golv

Med nyklädda möbler får hemmet en helt ny inredning och känsla, trots att gamla kära släktklenoder finns kvar. När du väljer mönster och färger till möblerna finns det alla möjligheter att plocka upp de senaste mönstertrenderna i stolstyget eller välja ett tidlöst anslag. Dessutom är det ett utmärkt tillfälle att matcha möblerna med andra inredningsdetaljer. Ett exempel är soffkuddar, ett annat är gardiner. Passa på att rama in och förstärka fönster med nya måttbeställda gardiner. Det finns möbeltapetserare som både renoverar möbler och syr upp gardiner. Ett exempel är Marias Gardin & Tapetserarverkstad i Stockholm! 

Fler nyheter

Underhåll din bil

08 januari 2020

Underhåll din bil

Ta hand om bilen

08 januari 2020

Ta hand om bilen