Balans är acceptans

06 augusti 2019 Mikael Barani
Balans är acceptans

Balans.

Detta nästintill mytiska ord som för med sig en mängd associationer.
Av någon anledning så verkar det som att många av oss tror att balans är något sorts statiskt tillstånd av ihållande lycka. Det vore ju extremt tråkigt. Är vi inte här, på jorden, för att vara med om den bergochdalbana som är livet?
Det ska ju vara den där chockladlådan som Forrest Gump snackade om. Att aldrig veta vad man får är ju själva poängen. Om man inte fuskar förstås och läser förteckningen över pralinernas innehåll.

Nej, att uppnå balans i livet är nog egentligen att uppnå acceptans. Att känna att vad som en händer så är man med i matchen. Oavsett om det stormar eller är stiltje så har vi alla makten att styra över hur vi uppfattar det som händer oss.

Låter man sig bara dras med i all dramatik, ja då blir inte livet särskilt balanserat. Däremot kan man även i en emotionell orkan försöka hitta sin andning och sin kropp – och minnas att även detta jobbiga kommer att dra vidare.

Det är ju lite det som är poängen med att meditera. Det är egentligen en form av uthållighetsträning för själen, eller vad man nu vill kalla det. För precis som man tränar för att klara av ett marathon kan man träna för att klara av den största uthållighetssporten av dem alla: Livet.

Att meditera är att förbereda sig för det oväntade. Det är att hitta fördjupad njutning i allt det goda i livet, och att skapa sig ett ankare när det stormar som mest.
Vill man göra denna träning lite enklare så finns det såklart en mängd meditationsprodukter att ta till. Framför allt är en meditationskudde en smart produkt, som underlättar hållningen för kroppen. Kan man dessutom få kudden i ekologisk bomull, som på Nyttadesign, ja då är det en självklar bonus.

Fler nyheter

Underhåll din bil

08 januari 2020

Underhåll din bil

Ta hand om bilen

08 januari 2020

Ta hand om bilen

Tänk smått

08 januari 2020

Tänk smått