Att hitta rätt i djungeln bland barnskor

02 januari 2020 william eriksson
Att hitta rätt i djungeln bland barnskor

Barnen behöver kläder och skor precis som alla andra och oftare på grund av att de växer. Kläder spelar kanske mindre roll vad det är som de har på sig, alltså när det kommer till märken. Men skor, ja där behöver man tänka till och inte bara gå efter priset. Barnet kommer säkerligen vilja ha ett visst par skor som faller hen i smaken, men man bör titta på flera saker när det kommer till fotriktiga barnskor. 

 

Vad ska man tänka på när det gäller skor till barn

För det första måste det funderas över vad barnet ska ha de just specifika skorna till. Kommer det vara ett par skor som bara ska användas till fint eller är det skor som ska fungera bra i lek? Sedan är det bra att tänka över väderförhållanden, är det bra med ett par vattentäta skor nu när hösten är här, eller kanske ett par högre skor som funkar även när snön har fallit och ligger som ett täcke över marken? 

Oavsett så måste de vara slitstarka och hålla längre än ett par månader, barn sliter mer på sina kläder och just barnskor slits väldigt snabbt

Använd aldrig begagnade skor

Man kan ju tycka när man har flera barn att de kan ärva skor men det är ingen bra idé. Även om det vore praktiskt och ekonomiskt. Alla fötter ser olika ut och ett par begagnade skor ger inte samma komfort och stöd för foten som en nyinköpt. 

Man bör också se till att inte köpa skor som är för platta, sådana skor är inte bra för någons fötter men speciellt inte för barnets växande fötter.  Bra och rejäla skor för alla barnens aktiviteter går ofta att hitta på rea. Så man kan få tag på bra skor till bra priser, utan att dra ner på kvaliteten. 

Fler nyheter

Underhåll din bil

08 januari 2020

Underhåll din bil

Ta hand om bilen

08 januari 2020

Ta hand om bilen

Tänk smått

08 januari 2020

Tänk smått