Är det dags för bygge?

06 april 2020 patrick pettersson
Är det dags för bygge?

När man startar ett byggprojekt medföljer ett stort ansvar. Det kräver att man är försiktig med detaljerna från det att man får tillåtelse att bygga till projektets slut. Vare sig det handlar om att resa en bostadsrätt eller bygga en mindre byggnad som ett hus till en privatperson, så bör hela projektet genomföras på rätt sätt och fylla alla inbegripna krav och lagar. För en ordentligt byggd fastighet behöver marken den ska stå på vara i gott skick och i många fall behöver den plattas till, jämnas ut och fyllas i lite här och där. Söker du ett pålitligt företag som utför markarbeten i Brålanda kan du du ringa upp Håkans Entreprenad AB.

 

Arbeta marken innan bygget

När man ska bygga en fastighet på en mark måste man först undersöka området. Viss mark kräver en förbehandling. Överser man detta kan man stöta på obehagliga överraskningar som med tiden leder till dyra lösningar. Bland dessa förbehandlingar finns marksaneringen. Förorenade områden kräver en marksanering där man tar bort bland annat olja, diesel, bensin och olika metaller. Man kan även behöva utföra en rening av grundvattnet och riva mindre byggnader eller det som är kvar av någon gammal fastighet. Slutresultatet ska vara en ren och tom mark, färdig att bygga på.

 

Rivningar och spolningar

Du kan även behöva ringa en entreprenad för att spola bort fett, smuts och skräp i oljeavskiljare, dräneringar och energibrunnar. Ett tips är att använda ett företag som kan ge dig en helhetslösning, det vill säga som kan erbjuda dig alla tjänster inom markarbete som du behöver. På så sätt behöver du inte anlita ett företag för marksaneringen och ett annat för rivning och ett tredje för spolning. Att anlita en och samma entreprenad för hela projektet ger dig bättre kontroll över arbetet och du slipper slösa pengar och tid på att söka olika kontakter.

Fler nyheter

Underhåll din bil

08 januari 2020

Underhåll din bil

Ta hand om bilen

08 januari 2020

Ta hand om bilen