Detta kan en fysioterapeut hjälpa till med

08 januari 2020 patrick pettersson
Detta kan en fysioterapeut hjälpa till med

Oavsett vilken ålder man är i så kan man behöva hjälp av en fysioterapeut. Kanske har man ont i axlar, rygg, höfter eller knän. Kanske har man drabbats av ett allvarligt benbrott och behöver hjälp att man träna upp rörligheten igen. Stress och dålig sömn kan också generera smärta och även för detta kan man uppsöka en sjukgymnast i köping. Det finns en rad olika behandlingar som man kan få för sina besvär, så som till exempel OMT (ortopedisk manuell terapi) och akupunktur. Det finns fysioterapeuter som är specialister på just idrottsskador.

 

 

Även kroniskt sjuka kan få ett bättre liv

 

När man besöker en fysioterapeut för första gången så börjar man med att göra en undersökning för att kontrollera rörelse- och stödförmåga och kanske också smärtgraden. Sedan sätts ett personligt träningsschema ihop, vilket innefattar rörelser som passar personen i fråga och skadan som ska tränas upp. Dessa rörelser ska sedan göras även hemma om möjligheten finns. Oftast så fortsätter man att regelbundet gå till terapeuten och allt eftersom skadan blir bättre så utvecklas träningsschemat tills dess man har nått målet. Målet är ju att bli smärtfri och att kunna arbeta och idrotta igen som vanligt, men även personer med kroniska sjukdomar kan behöva sjukgymnastik för att få en bättre livskvalitet. 

 

Det finns gym som drivs av sjukgymnaster

 

Regelbunden träning kan många gånger förebygga skador och stärka kroppen. Det är också väl känt att regelbunden träning motverkar stress och psykisk ohälsa. Det finns fysioterpeuter som har gym i sina lokaler dit man kan köpa träningskort. Även där brukar det vid första mötet ingå en konsultation där eventuella mål sätts upp. Sedan får man en genomgång i hur alla maskiner fungerar. Detta är ett tryggt sätt att träna på då man kan vara säker på att gymmet har utbildad personal som kan ge goda råd så att man inte tränar fel.

Fler nyheter

Underhåll din bil

08 januari 2020

Underhåll din bil

Ta hand om bilen

08 januari 2020

Ta hand om bilen